Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol AirportVliegvelden

Wegbrengen passagiers Schiphol tijdelijk lastig

Schiphol verbouwt de zogenaamde Kiss & Ride plek, de plek voor de vertrekhallen waar passagiers afgezet kunnen worden.

De helft van de plekken zijn beschikbaar.

Twee fasen
De Kiss & Ride plek wordt in twee fasen aangepakt. Momenteel wordt gewerkt aan het eerste deel, voor vertrek 1 en 2. Hier kunnen geen passagiers uitstappen, dit moet gebeuren voor vertrek 3. De reizigers lopen dan vervolgens terug naar vertrek 1 en 2. Van maandagavond 29 mei tot donderdagmiddag 1 juni wordt aan dit deel gewerkt.

Vertrek 3
Daarna is het tweede deel aan de buurt, het stuk voor vertrek 3. Dit wordt onder handen genomen van dinsdagavond 6 juni tot vrijdag 10 juni. De situatie is nu omgekeerd, uitstappen bij vertrek 2 en naar vertrek 3 lopen. Er staan verkeersregelaars om je de weg te wijzen

Doorstroming
Volgens Schiphol wordt met dit groot onderhoud van de rijbanen meteen de belijning en bewegwijzering aangepakt. Hierdoor moet het verkeer beter doorstromen. Nu is het dikwijls een drukte van belang voor de deur van de vertrekhallen.

Moment
Op de vraag of dit een handig moment is om dit onderhoud uit te voeren zegt een woordvoerder van Schiphol tegen Up: “Het onderhoud aan de Kiss & Ride stond al langer gepland en heeft een plaats gekregen binnen een groter plan van onderhoud en (ver)bouw. Het moment waarop moet dus in de gehele planning passen. Waarbij deze periode, tussen de meivakantie en zomervakantie, ten opzichte van de piekmomenten relatief rustig is.”

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button