AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Man probeert toestel Malaysia Airlines te kapen

Een vlucht van Malaysia Airlines moest woensdag kort na vertrek terugkeren naar Melbourne Airport. Volgens Australische media probeerde een passagier de cockpit binnen te dringen en dreigde hij het vliegtuig op te blazen. Andere passagiers en crew zouden de kaper hebben overmeesterd.

Malaysia Airlines bevestigt dat iemand de cockpit probeerde binnen te dringen, maar geeft verder nog geen details.

14 minuten
Vlucht MH128 was onderweg naar Kuala Lumpur en werd uitgevoerd door een Airbus A330-300. Doordat de dreiging al kort na vertrek ontstond, was het vliegtuig slechts 14 minuten in de lucht. Vanwege het incident is Melbourne Airport tijdelijk afgesloten voor ander vliegverkeer.

Grote ramp
Als het de passagier was gelukt om de cockpit van het toestel binnen te dringen, dan had dit tot de derde grote ramp bij Malaysia Airlines in korte tijd kunnen leiden. In 2014 verdween vlucht MH370 spoorloos van de radar en werd vlucht MH17 neergeschoten boven Oekraïne.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close