fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Man probeert toestel Malaysia Airlines te kapen

Een vlucht van Malaysia Airlines moest woensdag kort na vertrek terugkeren naar Melbourne Airport. Volgens Australische media probeerde een passagier de cockpit binnen te dringen en dreigde hij het vliegtuig op te blazen. Andere passagiers en crew zouden de kaper hebben overmeesterd.

Malaysia Airlines bevestigt dat iemand de cockpit probeerde binnen te dringen, maar geeft verder nog geen details.

14 minuten
Vlucht MH128 was onderweg naar Kuala Lumpur en werd uitgevoerd door een Airbus A330-300. Doordat de dreiging al kort na vertrek ontstond, was het vliegtuig slechts 14 minuten in de lucht. Vanwege het incident is Melbourne Airport tijdelijk afgesloten voor ander vliegverkeer.

Grote ramp
Als het de passagier was gelukt om de cockpit van het toestel binnen te dringen, dan had dit tot de derde grote ramp bij Malaysia Airlines in korte tijd kunnen leiden. In 2014 verdween vlucht MH370 spoorloos van de radar en werd vlucht MH17 neergeschoten boven Oekraïne.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button