fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

‘Passagiers kiezen zelf voor minder beenruimte’

Vliegtuigpassagiers hebben het gebrek aan beenruimte in economy class aan zichzelf te wijten. Dit zei United president Scott Kirby onlangs, waaraan hij toevoegde dat zijn maatschappij de beenruimte absoluut niet gaat vergroten, zo meldt Skift.

“De ruimte in economy class is de afgelopen jaren flink afgenomen omdat dat dit is wat consumenten willen, zij hebben ervoor gestemd met hun portemonnee”, aldus Kirby. Omdat consumenten vooral voor de laagste prijs gaan, is het niet de moeite waard voor maatschappijen om de beenruimte groot te houden.

Kosten
“Als je een rij stoelen uit een vliegtuig haalt, laten we zeggen 4 procent van de stoelen, dan zul je de prijzen van vliegtickets moeten verhogen, want de brandstofkosten en de pilotensalarissen en alle andere kosten van het vliegen dalen niet met 4 procent”, zo vervolgde de United-president. “Consumenten zijn niet bereid om die 4 procent extra te betalen.”

Wennen
Kirby vindt daarom dat vliegtuigpassagiers maar moeten wennen aan weinig beenruimte; door hun eigen voorkeur voor goedkope tickets zal er weinig aan veranderen. De paar mensen die wel veel waarde hechten aan beenruimte, kunnen daar nog steeds voor kiezen door wat extra te betalen voor een economy plus-stoel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button