fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

United begint langste Amerikaanse lijnvlucht

United heeft vandaag aangekondigd te starten met de langste Amerikaanse lijnvlucht. Vanaf 27 oktober vliegt de maatschappij dagelijks tussen Los Angeles en Singapore.

Op de route wordt een Boeing 787-9 Dreamliner ingezet met plaats voor 252 passagiers, verdeeld over economy, economy plus en de nieuwe Polaris business class van United.

Afstand
De Boeing moet een afstand afleggen van 8700 mijlen (14.000 kilometer). Daar doet het toestel op weg naar Singapore bijna 18 uur over, en op de terugvlucht ruim 15 uur.

Record
Los Angeles-Singapore wordt de langste nonstop-vlucht voor een Amerikaanse maatschappij, en het wordt tijdelijk ook de langste vlucht die uit de Verenigde Staten vertrekt, zo meldt United trots.

Erg lang zal de Amerikaanse maatschappij dat record niet kunnen behouden: in 2018 hervat Singapore Airlines de rechtstreekse vluchten tussen haar thuisbasis en New York (ruim 15.000 kilometer).

Passagiers zullen hier 18 uur zitten op de vlucht naar Singapore.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button