IndustrieNieuwsOnderwerp

Vertraging testprogramma KC-46 onvermijdelijk

Verdere vertraging in het testprogramma van de Boeing KC-46 lijkt haast onvermijdelijk. Volgende week zullen hoge functionarissen van de Amerikaanse luchtmacht door Boeing worden geïnformeerd over de planning van het KC-46 programma.

Op dit moment doet Boeing onderzoek (‘schedule risk assessment’) naar de risico’s en knelpunten in het huidige tijdschema. Dat er knelpunten zijn in het huidige schema, daar wordt niet aan getwijfeld. Zo is het testprogramma zeer strak gepland, waardoor er nauwelijks speelruimte is en de kans op vertraging bijzonder groot.

Deadline
Eén van de gestelde deadlines is de ‘required assets available’, het moment waarop achttien KC-46’s en negen bijtankpods gereed moeten zijn voor gebruik. Deze stond oorspronkelijk gepland op augustus 2017, maar door technische problemen is het uitgesteld naar oktober 2018. Om deze datum te halen, moet Boeing in een hoog tempo toestellen gaan afleveren – zelfs hoger dan wanneer de productie volledig op gang is. In september 2017 zal de eerste productie-KC-46 van de band rollen, zo is de verwachting.

Testprogramma
Het testprogramma is niet alleen strak gepland, maar heeft ook vertraging opgelopen. Zo moet de FAA (Amerikaanse luchtvaartautoriteit) aan diverse nieuwe onderdelen voor de KC-46 nog goedkeuring geven. Verder ondergaan de testvliegtuigen nog een aantal wijzigingen en vernieuwingen.

Vertrouwen
Alles bij elkaar is de kans bijzonder groot dat de toekomstige deadlines weer opgeschoven zullen worden. Desondanks heeft de USAF nog steeds het volste vertrouwen in het KC-46 project. In de budgetaanvragen voor 2018 is 93,8 miljoen dollar gereserveerd voor de test- en ontwikkelingsfase en 2,6 miljard dollar voor een vervolgcontract voor nog eens vijftien KC-46’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close