fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

IATA: problemen voor golfcarriers na laptopverbod

De grote golfmaatschappijen zagen in april meer passagiers dan een jaar eerder, maar in tegenstelling tot eerdere jaren vlakte de groei af. Volgens IATA heeft dat onder andere te maken met het laptopverbod wat de Verenigde Staten in maart instelden.

Wereldwijd noteerde IATA flinke groeicijfers; de vraag naar tickets ging met 10,7 procent omhoog ten opzichte van april 2016. De capaciteit en loadfactors gingen eveneens omhoog, met 7,1 en 2,7 procentpunt.

Ticketprijzen
De groei is met name te danken aan de aantrekkende economie en de lagere ticketprijzen. “April laat zien dat de vraag naar vliegtickets nog steeds groot is”, stelt Alexandre de Juniac, ceo van IATA. De helft van de groei schrijft IATA toe aan de lagere ticketprijzen.

Midden-Oosten
In zuidoost Azië was de meeste groei; ruim 32,9 procent, terwijl het Midden-Oosten en Latijns-Amerika de rij afsloten met 9,6 en 5,2 procent. Met name in het Midden-Oosten zjin de groeicijfers opvallend. De laatste jaren stond de regio steevast in de hoogste regionen qua groei.

Laptopverbod
“Het lijkt erop dat passagiers routes vermijden waar het laptopverbod geldt”, aldus De Juniac. Als het verbod ook op vluchten van Europa naar de VS wordt ingesteld, verwacht IATA dat maatschappijen 1,4 miljard dollar minder inkomsten binnenkrijgen.

Minder vluchten
De brancheorganisatie stelt op basis van een eigen onderzoek dat vijftien procent van de zakenreizigers hun reisplannen aanpast bij een dreigend laptopverbod.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button