AirlinesIndustrieProfessional

Lufthansa overweegt 777-9 te wisselen voor A350

Lufthansa overweegt om de afname van de nieuwe 777-9 uit te stellen en bekijkt tegelijkertijd of er wel voldoende A350’s besteld zijn. Dit meldt Bloomberg.

De Duitse flagcarrier heeft twintig 777-9’s besteld en heeft nog veertien opties staan. De maatschappij moet de launch-customer van het nieuwe toestel worden. Volgens Bloomberg is Lufthansa bezorgd om de prijs en de grootte van het toestel. In september moet een besluit genomen worden.

Teveel
In de 777-9 is plaats voor 400 tot 425 passagiers, terwijl in de kleinere A350 bij Lufthansa 293 reizigers kunnen. “Ik weet niet zeker of we echt voldoende A350’s en misschien teveel 777X’s
besteld hebben”, zei ceo Carsten Spohr volgens Bloomberg bij een meeting in maart. De ceo overweegt de Boeings meer gespreid of later in dienst te nemen.

Launch-customer
Voor Boeing zou dat slecht nieuws betekenen, omdat Lufthansa nu nog de launch-customer van het toestel is. De vliegtuigbouwer heeft 306 orders voor het de 777-9 en kleinere 777-8 in de boeken staan.

A350
Bij Airbus zijn 25 orders voor de A350 geplaatst. De eerste drie vliegtuigen worden door Lufthansa ingezet naar Boston en Delhi. Het toestel is kleiner, maar ook een stuk goedkoper. Op basis van de list prices kost één 777-9 408 miljoen dollar (363 miljoen euro) en vraagt Airbus 311 miljoen euro voor één A350. Luchtvaartmaatschappijen krijgen doorgaans korting op hun orders.

Eurowings
Volgens Spohr is de A350 door de capaciteit een geschikt toestel voor low-cost carrier Eurowings. De 777-9 is te groot, terwijl de A350 uit de voeten kan op long-haul routes waar weinig vraag naar is. Hierdoor zou long-haul mogelijk zijn vanuit Düsseldorf, Hamburg en Berlijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/