MilitairNaast het nieuws

VS zoekt 2,7 miljard voor nieuwe vliegtuigen

De Amerikaanse marine heeft in 2018 een bedrag van 2,7 miljard dollar nodig om nieuwe vliegtuigen te kunnen betalen. Het geld staat nog niet op de begroting voor komend jaar, meldt Defensenews.

De US Navy ontvangt in 2018 onder andere tien F/A-18’s, vier F-35’s en zes P-8A Poseidons. Om de in totaal 24 nieuwe toestellen te kunnen bekostigen, is 2,7 miljard dollar nodig.

Leeuwendeel
Het Congres ontving eerder deze week een overzicht van uitgaven die niet op de begroting staan. De ‘unfunded priorities list’ bestaat uit 48 items, die in totaal 4,8 miljard dollar kosten. De nieuwe vliegtuigen vormen daar financieel het leeuwendeel van.

Inzetbaar
Het nieuwe materieel is nodig om de vloot op peil te houden, stelt een woordvoerder van de marine. “De lijst zorgt ervoor dat de vloot sneller inzetbaar en volledig is”, aldus de zegsman.
De Super Hornets moeten toestellen vervangen die langdurig ingezet zijn bij oorlogen.

Steekspel
Het vaststellen van de begroting gaat in de Verenigde Staten vaak gepaard met een politiek steekspel. Voor de begroting van 2018 is een bedrag van 171,5 miljard dollar ingediend, terwijl de lijst dus nog 48 items bevat die niet in de begroting zijn opgenomen. Als er geen budget komt, kunnen de vliegtuigen niet worden afgenomen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close