fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

FAA geeft 500 miljoen aan Amerikaanse airports

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA geeft ruim vijfhonderd miljoen dollar uit aan de aanpassing van vliegvelden in de hele Verenigde Staten. In totaal krijgen 584 vliegvelden geld van het orgaan.

Via het ‘airport grant program’ betaalt de FAA mee aan infrastructurele projecten op de Amerikaanse vliegvelden. “Dit programma helpt ons om de infrastructuur op peil te houden en ondersteunt veiligheid, capaciteit, beveiliging en milieuverbeteringen”, aldus Elain Chao, minister van transport. In totaal wordt er 527,8 miljoen dollar (468 miljoen euro) uitgekeerd.

Subsidies
Luchthavens in de VS krijgen jaarlijks een subsidie die gebaseerd is op het aantal passagiers dat gebruikmaakt van het vliegveld. Daarnaast kunnen de luchthavens een extra subsidie krijgen als de projecten die ze uitvoeren een hoge prioriteit hebben. De FAA geeft aan 38 luchthavens zo’n subsidie.

O’Hare
Het hoogste subsidiebedrag gaat naar Chicago O’Hare; de FAA betaalt zestig miljoen dollar aan de luchthaven. Met dit bedrag kan de luchthaven onder andere een nieuwe landingsbaan aanleggen. Die baan, de negende op het vliegveld, moet in 2020 in gebruik genomen worden.

Ook de luchthavens van Fort Lauderdale (20 miljoen), Asheville (18 miljoen), Dillingham (14 miljoen) en Denver (12 miljoen) krijgen veel subsidie van de FAA.

Snelle betaling
De luchtvaartautoriteit betaalt het geld binnen enkele weken uit. Dit gebeurt omdat de projecten dan allemaal afgerond of een eind op weg kunnen zijn voor de winter.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button