NieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Leasemaatschappij overweegt slopen A380’s

Leasemaatschappij Dr Peters overweegt A380’s naar de sloop te brengen. Zo meldt Flightglobal op basis van bronnen.De leasemaatschappij heeft negen A380’s in de ‘vloot’.

Tweedehands
De tweedehands markt voor A380 is nog niet-bestaand. Malaysia Airlines wilde hun grootste toestellen verkopen, maar kon geen koper vinden. Ook Singapore Airlines wil van de oudste superjumbo’s af. Dat er geen markt is voor de gebruikte toestellen is al langer een zorg bij klanten en maakt het nóg moeilijker voor Airbus om nieuwe A380’s te verkopen.

Niet allemaal
Niet voor alle negen de A380’s wordt de sloophamer overwogen, zo zegt Flightglobal. Andere mogleijkheden zijn het verhuren van de toestellen of andere maatschappij interesseren voor een tweedehandsje. Van de A380’s die gefinancierd zijn via Dr Peters vliegen er vijf bij Air France en vier bij Singapore Airlines. De vier SIA toestellen die tot maart 2018 uit de vloot gaan zijn via een ander leasebedrijf gefinancierd.

Afrika
Airbus heeft al meermalen gezegd het volste vertrouwen te hebben in het aan de man brengen van gebruikte A380’s. Met name maatschappijen in Afrika en China zouden potentiële klanten zijn. Ook maatschappijen gericht op Hadj-gangers zouden interesse hebben, volgens Airbus. Dit is overigens wat Malaysia met hun A380’s wil doen, inzetten voor de Hadj.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.