fbpx
Naast het nieuws

Nieuwe Chinese drone kan jaren airborne blijven

China heeft een drone gepresenteerd op zonne-energie die jaren in de lucht kan blijven.

De maximale hoogte is ruim 20 kilometer.

Test
Deze week is een test uitgevoerd waarbij de drone op 20 kilometer hoogte vloog, tegen de rand van de ruimte aan. De drone vliegt op zonne-energie en kan daardoor maanden, en in de toekomst zelfs jaren in de lucht blijven. De test was volgens China een groot succes.

Taken
Door de grote hoogte kan de drone met de naam Regenboog satelliet achtige taken vervullen. De Regenboog zal zowel militaire als civiele taken krijgen. Bijvoorbeeld als surveillance middel in de strijd tegen terrorisme, of als waarschuwings- en voorspellingssysteem voor natuurrampen. Ook kan via de drone draadloos internet worden geboden in afgelegen gebieden.

Toekomst
China ziet het ontwikkelen van dergelijke apparaten als belangrijk. Het is naar eigen zeggen het op één na grootste programma wat opgezet is.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button