AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

Acht gewonden op KLM B747 vlucht naar Hong Kong

Op een KLM vlucht naar Hong Kong zijn vannacht acht gewonden gevallen. Dat bevestigt KLM desgevraagd tegenover Up in the Sky.

Oorzaak is “hele heftige turbulentie” waar de Boeing 747 in terecht kwam vlak voor de landing.

Priority
De KLM zegsvrouw: “De piloot heeft daarna een priority landing aangevraagd en gekregen.” De Hong Kong Airport Authority zegt dat er ambulances klaar stonden toen het toestel landde.

Gewonden
Volgens de woordvoerster zijn er zes passagiers en twee crewleden dusdanig gewond geraakt dat ze naar het ziekenhuis vervoerd zijn. “De crewleden en drie van de zes passagiers zijn inmiddels alweer ontslagen. De andere drie passagiers zijn niet in levensgevaar.”

Plafond
Volgens een passagier kwam het toestel in de turbulentie vlak nadat het ontbijt was geserveerd. “Er vloog van alles tegen het plafond en twee seconden later viel het weer op de grond. Veel passagiers schreeuwden, het was heel angstig”, aldus de passagier in de Chinese krant China Morning Post. Een andere reiziger zegt tegen online medium on.cc dat hij gezien heeft dat één passagier tegen het plafond vloog.

Gerust stellen
Volgens de China Morning Post kwam na de turbulentie één van de piloten uit de cockpit om de passagiers gerust te stellen. De woordvoerster van de maatschappij zegt dat KLM de gewonden en andere mensen die geschrokken zijn zo goed mogelijk begeleid.

KL887
Het toestel met registratie PH-BFR was zaterdagmiddag iets voor zes uur vertrokken van Schiphol voor vlucht KL887 naar Hong Kong. Het kwam daar om 10:18 lokale tijd aan (04:18 uur in Nederland).

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button