LiefhebberMilitairNaast het nieuwsNieuws

USAF wil geld voor extra F-35’s en KC-46’s

Nadat eerder het “wensenlijstje” van de Amerikaanse marine bekend werd, heeft nu ook de luchtmacht laten weten wat de extra wensen zijn bovenop de begroting van 2018. Op de ‘unfunded priorities list’ staan onder meer veertien F-35’s en drie KC-46 tankvliegtuigen.

Buiten de “basis begroting” om, kunnen de diverse defensie-onderdelen extra voorstellen indienen voor bijvoorbeeld materiaaluitgaven. In deze basisbegroting van 2018 is ruimte voor 46 F-35’s en nog eens 68 miljoen dollar voor diverse verbeteringen en upgrades in het F-35 programma. Als het aan de USAF ligt, komt er dus extra geld bij voor nog eens veertien F-35’s.

Aanschaf
Voor 2018 is ongeveer 3 miljard dollar uitgetrokken voor de aanschaf van de eerste vijftien KC-46’s. De Amerikaanse luchtmacht zou hier graag komend jaar nog drie KC-46’s aan toe voegen. Volgens de verantwoordelijke manager kan Boeing deze drie extra toestellen zonder problemen afleveren. Dit klinkt wel erg optimistisch, omdat de kans op vertragingen in het testprogramma van de KC-46 groot zijn.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close