AirlinesIncidentenNieuwsNL nieuwsOnderwerp

Transavia toestel keert terug na birdstrike

Een Transavia 737-800 is bij opstijgen van Eindhoven in aanraking met vogels gekomen. Zo zegt een Transavia woordvoerster desgevraagd tegen Up in the Sky.

De piloten zijn naar Schiphol gevlogen voor inspectie.

Vogels
Rond twee uur vertrok het toestel met registratie PH-GGX voor vlucht HV6511 naar Palma de Mallorca. Bij de take-off zijn ze in aanraking met vogels gekomen, aldus de woordvoerster. Er is besloten naar Schiphol te vliegen voor inspectie, een standaard procedure.

Verder
“Als alles oke blijkt te zijn, dan vliegen ze vanaf Schiphol alsnog naar Palma de Mallorca”, aldus de zegsvrouw van de maatschappij. Op Schiphol zijn meer mensen en middelen beschikbaar voor een dergelijk inspectie, daarom is voor die luchthaven gekozen. Het toestel landde een half uur na opstijgen van Eindhoven op Amsterdam Airport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close