fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

A320 vliegt te dicht langs berg

Een A320 van Air China is zondag na vertrek vanuit Hong Kong International uitgeweken toen het te dicht bij een berg in de buurt kwam. Vlucht CA428 maakte te kort na take-off een bocht naar links waardoor het dicht in de buurt kwam van een berg op Lantau Island, zo meldt South China Morning Post.

De luchtverkeersleiding heeft de piloot gewaarschuwd en aanwijzingen gegeven om de route te corrigeren. Op de vliegradar is te zien dat het toestel te vroeg naar links afweek, en later alsnog op de geplande route terechtkwam.

Vlieghoogte
De vlieghoogte bedroeg tijdens de bocht circa 3.400 voet. Volgens beleidsmaker en piloot Jeremy Tam Man-ho tegen de krant is de minimale veilige vlieghoogte 4.300 voet boven de berg. “Als het toestel lager vloog kon er een serieus incident ontstaan.” Hij voegde toe dat het anti-collision systeem aan boord in werking zou treden, als het toestel te dichtbij een berg kwam, in het geval dat de ATC geen waarschuwing gaf.

Na bijna drie uur is het vliegtuig veilig geland in Chengdu.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button