IndustrieOnderwerpProfessional

IATA-topman: infrastructuurcrisis ligt op de loer

Positieve en negatieve tonen tijdens de jaarbijeenkomst van IATA maandag in Cancun. IATA verwacht dit jaar een hogere winst voor de luchtvaartindustrie, zo werd maandag bekend tijdens de conferentie. Naar verwachting komt de winst uit op zo’n 28 miljard euro.

Naast de winstgroei is ook de omzetverwachting omhoog bijgesteld, van 654 miljard naar 660 miljard euro. De voorspelling representeert meer dan 200 luchtvaartmaatschappijen.

Infrastructuur
Naast de positieve ontwikkelingscijfers van de luchtvaartindustrie, is men minder positief over de staat van de wereldwijde infrastructuur. “Een infrastructuurcrisis ligt op de loer. Onze infrastructuur kan nauwelijks aan de vraag voldoen”, zei IATA-topman Alexandre de Juniac.

Laptopverbod
Ook de invloed van overheden op maatregelen als een laptopverbod wordt genoemd als belemmering voor de luchtvaartindustrie. Juniac vraagt overheden om samen te werken aan alternatieven voor dergelijke maatregelen. “Werk met ons aan het versnellen van technologische innovatie.” Volgens Juniac zijn alternatieven voor de korte termijn het uitgebreider screenen van personen bij de gate.

De topman raamt de financiële schade van het laptopverbod sinds maart op ongeveer 160 miljoen euro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/