fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Malaysia dichtbij widebody-deal

Malaysia Airlines is dichtbij het sluiten van een overeenkomst voor meerdere widebody’s. Dat meldt Reuters in een interview met CEO Peter Bellew.

Voor de langeafstandsvloot worden zes of zeven tweedehands A330’s in gebruik genomen. De toestellen moeten de narrowbody’s op routes naar China, Hongkong en India vervangen.

De vliegtuigen hebben in de businessclass wifi en lie-flat stoelen die volledig horizontaal kunnen worden gezet. Naar verwachting worden in juli de leaseovereenkomsten getekend. “We hebben de toestellen gevonden en zijn nu aan het onderhandelen”, aldus Bellew. Tegen het einde van het jaar kunnen de vliegtuigen worden toegevoegd aan de vloot.

Concurrentie
Malaysia ziet het aantal passagiers aan boord toenemen. De vliegtuigen zaten voller, maar de concurrentie groeit eerder dan verwacht, met meer toestellen. De komende kwartalen worden zwaarder, voorspelt Malaysia.

Alitalia
Malaysia bood het in zwaar weer verkerende Alitalia hulp. De maatschappij wilde A330’s van de Italianen overnemen. Uiteindelijk is dit niet gebeurd omdat Alitalia op de medium-haul en long-haul zou overleven, aldus Bellew.

A350
Later dit jaar komen er ook zes A350’s bij, maar de levering hiervan is vertraagd tot november. Bellew verwacht de vliegtuigen echter pas in december. De topman bevestigd dat er ook nog wordt gekeken naar circa 30 nieuwe Boeings of Airbussen vanaf 2019 en 2020.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button