fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessionalVeiligheid

‘Trump wil luchtverkeersleiding privatiseren’

De Amerikaanse president Donald Trump dient deze week een plan in bij het Amerikaanse Congres waarin hij onder meer de luchtverkeersleiding wil privatiseren. Het zou onderdeel zijn van grote investeringen in de Amerikaanse infrastructuur.

Volgens de directeur van het nationale economische raad kondigt de president vandaag aan dat hij ruim één biljoen dollar met publiek privaat geld wil investeren in infrastructuur. Het plan om de luchtverkeersleiding te privatiseren heeft hij gestoeld op een voorstel dat in 2016 al is ingediend.

FAA
Nu is de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding. Maar Amerikaanse maatschappijen hebben eerder al aangegeven meer in een private dienst te zien, omdat die veel efficiënter zou kunnen werken en voor minder vertragingen zorgen. De privatisering zou 30.000 overheidsbanen schrappen.

Infrastructuur-week
De aankondiging maandag in de Rose Garden, waar president Trump eerder aankondigde uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen, is onderdeel van een zogenaamde infrastructuur-week, waarbij Trump een week lang geld probeert op te halen om zijn plannen te bekostigen. Voor de aankondiging over de plannen voor de luchtverkeersleiding zijn maandag verschillende luchtvaartmaatschappijen uitgenodigd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button