fbpx
Naast het nieuwsNieuwsProfessional

Viaducten voor derde baan Heathrow

Londen Heathrow is van plan om drie snelwegviaducten te bouwen voor de nieuwe startbaan. De toekomstige derde baan kruist de autosnelweg M25.

Volgens het plan komt er een groot viaduct voor de startbaan, en twee smallere voor de taxibanen. Het oorspronkelijke voorstel was om een 650 meter lange tunnel te bouwen met ruimte voor 14 rijstroken, maar van deze duurdere optie wordt nu afgezien.

Ontwerp
Het plan voor de uitbreiding van Londen Heathrow berust nog op een voorlopig ontwerp. Diverse opties worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp, voordat de realisatie na 2019 begint.

Korter
Luchtvaartgroep IAG en Virgin Atlantic uitten eerder kritiek op de huidige plannen. De bedrijven zien liever een kortere landingsbaan die niet de M25 kruist. Volgens IAG-topman Willie Walsh is 3.200 meter lengte voldoende. Heathrow is van plan een baan van 3.500 te realiseren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geĆÆnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button