AirlinesOnderwerp

Qatar schakelt hulp in van Oman Air en Kuwait

Saudi-Arabië boycot sinds dit weekend Qatar, waardoor er geen vluchten meer mogelijk zijn tussen die twee landen. Om haar gestrande passagiers toch op te kunnen halen, heeft Qatar Airways de hulp ingeschakeld van andere maatschappijen.

Gisteren vertrokken drie chartervluchten van Oman Air namens Qatar Airways uit de Saudi-Arabische stad Jeddah. De passagiers werden via een tussenstop in Muscat naar Doha gebracht, waar zij vannacht veilig aankwamen.

Nog niet alle gestrande reizigers zijn al uit Saudi-Arabië vertrokken. De laatsten van hen worden vandaag opgehaald door Kuwait Airlines, dat ze via thuisbasis Koeweit eveneens naar Qatar zal vervoeren.

“We hebben er hard aan gewerkt om alle passagiers na het opschorten van de vluchten veilig thuis te brengen”, aldus Akbar Al Baker, de CEO van Qatar. Hij benadrukt dat de globale operaties van zijn maatschappij ‘smooth’ verlopen.

Boycot
Saudi-Arabië en andere buurlanden beschuldigen Qatar van het steunen van terroristen en het onderhouden van te warme banden met aartsrivaal Iran. Ze hebben daarom alle banden met het land verbroken, inclusief die in de lucht.

Lees hier meer over wat de boycot voor Qatar Airways betekent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close