fbpx
AirlinesNaast het nieuwsOpmerkelijk

WOW Air verliest bagage; stuurt auto-onderdeel

De Amerikaan Michael Petriano vloog eerder dit jaar van Amsterdam naar New York met het IJslandse WOW Air. Aangekomen in the Big Apple werd hij geconfronteerd met een nare verrassing: zijn bagage was kwijt. Dat was echter nog maar het begin van de ellende, zo meldt NBC.

Petriano zocht contact met WOW Air en de maatschappij reageerde enkele dagen later met de boodschap dat zijn tas was gevonden. De jonge Amerikaan dacht het probleem nu voorbij was, maar op de dag dat zijn bagage bij hem bezorgd zou worden, kreeg hij een groot pakket thuis.

Het pakket was ruim twee meter lang en leek totaal niet op zijn tas. Er bleek een auto-onderdeel in te zitten voor Toyota. Petriano stuurde het gevaarte terug en nam opnieuw contact op met WOW; het bleek dat zijn tas voor de tweede keer was kwijtgeraakt, en het auto-onderdeel hetzelfde volgnummer had gekregen.

WOW Air zou het probleem oplossen, maar Petriano hoorde niks meer van ze. Hij heeft wekenlang iedere twee tot drie dagen naar de maatschappij gemaild om er druk op te zetten, maar een reactie bleef uit. Uiteindelijk schakelde hij de hulp in van de televisieomroep NBC. WOW heeft de bagage nu definitief verloren verklaard en betaalt 1500 euro schadevergoeding.

Advies
Petriano heeft een belangrijk advies voor passagiers die ook hun bagage kwijtraken en vervolgens nooit meer iets van de luchtvaartmaatschappij horen: “Wees meedogenloos en geef niet op totdat het probleem is opgelost, want maatschappijen hopen gewoon dat je afhaakt.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button