AirlinesNieuwsOnderwerp

Malaysia zoekt nieuwe bestemming voor A350

Malaysia Airlines overweegt een tweede bestemming in Europa voor de A350, zo zei CEO Peter Bellew eerder deze week tegen ATW.

De eerste bestemming staat al vast, dat is Londen.

Bedacht
Malaysia Airlines neemt volgend jaar de Airbus A350 in dienst. In eerste instantie zou Auckland in Nieuw-Zeeland de tweede A350-bestemming worden, maar Malaysia heeft zich daarover bedacht. Door hevige concurrentie van Qatar Airways en Emirates valt er weinig te verdienen aan die route.

Amsterdam
Malaysia moet dus op zoek naar een nieuwe bestemming voor de moderne Airbus, en die zal volgens Bellew in Azië, het Midden-Oosten of Europa liggen. De maatschappij vloog tot 2014 succesvol op Amsterdam, dus wellicht is dat een optie.

Bestelling
Het bedrijf heeft in totaal zes A350-900’s besteld, waarvan de eerste rond de jaarwisseling wordt verwacht. De toestellen vervangen de A380’s, die Malaysia voortaan zal inzetten voor charter- in plaats van lijnvluchten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close