fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus probeert meer stoelen in A380 te krijgen

Hoewel de A380 niet uitblinkt als verkoopsucces, wil Airbus nog meer reizigers ermee vervoeren. Dit meldt FlightGlobal.

De vliegtuigbouwer probeert door nieuwe modificaties meer ruimte te scheppen op het bovendek.

Uitbreiding
Airbus is al langere tijd bezig om de capaciteit van het grootste toestel verder uit te breiden. De eerste A380 was geschikt voor 525 passagiers, inmiddels vliegt Emirates met toestellen die 615 zitplaatsen hebben. Malaysia Airlines wil een aantal A380’s als chartervliegtuig inzetten met ruimte voor 800 pelgrims.

Deuren
De nieuwste poging om meer ruimte te creeëren bestaat uit het verwijderen van de achterste deuren op het bovendek van het toestel. Hiermee wil Airbus acht extra stoelen kunnen installeren, zo maakte chief operating officer John Leahy bekend. Het toestel heeft nu nog acht paar deuren; vijf op het onderdek en drie op het bovenste dek.

Andere opties
Naast het verwijderen van deuren wil Airbus ook meer ruimte maken door één van de trappen te verkleinen, door binnenmuren te verwijderen en door elf stoelen op één rij te zetten.

Maximale capaciteit
Bij de ontwikkeling is het vliegtuig gecertificeerd voor 853 personen. Dat was wel met acht paar deuren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button