fbpx
MilitairNaast het nieuws

F-35’s aan grond wegens te weinig zuurstof

Op Luke Air Force Base in Arizona worden de F-35’s aan de grond gehouden omdat piloten niet voldoende zuurstof krijgen.

In een maand waren er vijf incidenten.

Back-up
De piloten vertoonden tekenen van zuurstoftekort. Ze konden de F-35A’s wel veilig aan de grond zetten, zo zegt de Amerikaanse luchtmacht. De back-up zuurstofsystemen schakelden in tijdens alle vijf de voorvallen. Al eerder was de leiding van het USAF F-35 programma een onderzoek gestart naar de problemen met het zuurstofsysteem. Een woordvoerder van de luchtmacht verklaarde dat de oorzaak vooralsnog onbekend is. “We hebben geen flauw idee wat de problemen veroorzaakt.”

Team
Om de oorzaak te vinden en eventueel maatregelen uit te voeren worden de F-35’s aan de grond gehouden. Een team moet uitzoeken waarom het OBOGS (On-Board Oxygen Generating System) niet goed functioneert. Mogelijk vliegen de toestellen maandag weer.

Paris Air Show
De nieuwe problemen komen kort voor de Paris Air Show. Bouwer Lockheed Martin wil daar een demonstratie geven met een toestel. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat deze gewoon doorgaat. “Onze piloot heeft geen symptomen [zoals die op Luke’s AFB, red]. We voeren de demonstratie uit zoals gepland.” De maatregel is niet van toepassing op F-35’s van andere vliegbases. Deze komen namelijk vanaf Hill Air Force Base. Alle F-35A vliegers worden geïnformeerd om alert zijn op symptomen van hypoxie.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button