fbpx
AdvertorialsBedrijven uitgelichtNaast het nieuws

Iedereen kan zelf vliegen

Altijd al eens zelf willen vliegen, maar je denkt dat het een hoop gedoe en duur is? Dat was misschien zo, maar sinds het bestaan van VlieglesDeal kan iedereen die ouder is dan 14 jaar en in goede gezondheid verkeert, binnen no time plaatsnemen achter de stuurknuppel.

Toegankelijk
Het idee achter de site werd geboren in de tijd dat oprichter Matthijs Tissen – zelf gek op vliegen – in ruil voor een vlucht, nog vliegtuigen schoonmaakte. “Ik wilde iets neerzetten waardoor vliegen voor iedereen eenvoudig en voordelig toegankelijk werd. Op VlieglesDeal breng ik overzichtelijk vraag en aanbod samen,” vertelt Tissen. Dat aanbod bestaat uit lessen op drie vliegvelden, verspreid door het land: Rotterdam, Hilversum en Teuge. Je kunt op de site een vlucht voor jezelf boeken, of die cadeau doen.

Skyline
“De drie vliegvelden hebben elk unieke kenmerken, waarbij Rotterdam het spectaculairst is. Je stijgt op tussen de Boeing 737’s en kunt langs de skyline van de stad vliegen, maar ook over de Rotterdamse haven en de kust. Vliegveld Hilversum heeft een karakteristieke grasbaan, wat de sfeer heel gemoedelijk maakt. Het leuke aan Teuge is de veelzijdigheid en de populariteit, op een zomerse dag is het er razend druk.”

Vlieginstructeur bij de Cessna 152

Hangar
Om een keer te kunnen vliegen, is ervaring geen vereiste. De gecertificeerde instructeur begeleidt de leerling vanaf aankomst op de luchthaven tot en met de landing en draagt er zorg voor dat alles veilig en volgens de regels verloopt. Voor aanvang van de vliegles, geeft de instructeur een uitgebreide briefing. Tissen: “Dat gebeurt in de hangar te midden van de vliegtuigen, zodat meteen geproefd kan worden aan de sfeer.”

Huis
De instructeur neemt het opstijgen voor zijn rekening. Daarna mag de leerling zelf het vliegtuig besturen. De instructeur geeft begeleiding bij het maken van bochten en het dalen. “Tijdens het vliegen ervaar je een enorme vrijheid,” vertelt Tissen enthousiast. “Dat merk je op het moment dat je plaatsneemt achter de stuurknuppel. Je kunt alle kanten op, omhoog, omlaag, het maakt niet uit. Je kunt zelfs over je eigen huis vliegen als je dat wilt.” Aan het eind van de vlucht, zet de instructeur het toestel weer veilig aan de grond.

De minimale vluchtduur is een half uur. “Dat is met de motor aan, dus inclusief het taxiën,” verduidelijkt Tissen. Geïnteresseerden kunnen ook langer de lucht ingaan, tot maximaal een uur. Je kunt kiezen tussen vliegtuigen met twee of met vier zitplaatsen. Vlieglessen in de Cessna, het vierpersoonsvliegtuig, zijn wat duurder, maar daar kunnen dan ook twee passagiers in mee. Wie dat wil, kan voorafgaand aan de vlucht ook een theorieles krijgen.

Vliegen
Via de site klik je simpelweg je keuzes aan: vliegveld, vluchtduur en het vliegtuig en of je zelf wilt vliegen of de vlucht cadeau geeft aan een ander. Net als bij het bestellen van een pakje via internet, vul je op vlieglesdeal.nl vervolgens je gegevens in, reken je online af via iDEAL, creditcard of PayPal en krijg je direct een bevestiging in je mail. En vliegen maar!

Partner Content

Uw bedrijf ook op Up in the Sky? Neem contact op voor de mogelijkheden!
Back to top button