IndustrieInnovatieLiefhebberNieuwsOnderwerpProfessionalVideoVliegtuigtype & -bouwerZakelijke Reiziger

Genoeg nieuws te zien op de Paris Air Show

De 2017 editie van de Paris Air Show op Le Bourget belooft veel nieuwe toestellen te laten zien.Onder meer Airbus, Boeing en Bombardier zullen hun paradepaardjes tentoonstellen.

Airbus
De Europese bouwer kondigde tijdens een media dag op de thuisbasis Toulouse de toestellen aan. Onder meer een A320neo en de grootste versie van de A350, de -1000, zullen hun kunsten en krachten laten zien tijdens de verschillende luchtshows. Mogelijk komt de A380 ook, maar alleen als er “nieuws te melden is.”

Boeing
Grote concurrent Boeing komt ook met een grote vloot vol primeurs naar Parijs. De nieuwste versie van de 787 Dreamliner is er te zien, net als de nieuwe B737 MAX 9 en volgens de geruchten zal er een aankondiging van de MAX 10 worden gedaan.

Bombardier
De kleinere bouwers, die maar wat graag de concurrentie op de narrow-body markt aan willen gaan, zijn ook aanwezig. De Canadese bouwer Bombardier brengt de nieuwe C-serie toestellen mee en Mitsubishi zal er zijn met de MRJ90. Lockheed brengt voor het eerst zijn nieuwe civiele vrachtvliegtuig, de LM-100J Super Hercules, mee.

Militair
De Paris Air Show is er niet alleen om nieuwe commerciële toestellen aan de man te brengen. Ook de militaire industrie kan er zijn hart ophalen aan allerlei nieuwe transport- en gevechtsvliegtuigen. Grootste publiekstrekker zullen ongetwijfeld de F35A en F35B Joint Strike Fighter zijn. Maar ook het nieuwe transporttoestel van Embraer, de KC390, is er te bewonderen. Daar zijn pas twee prototypes van.

Innovatie
Le Bourget gaat niet alleen om groot, groter, grootst; maar ook zeker om innovatie in de industrie. Vooral persoonlijk luchtvervoer zal een grote rol hebben. In de verschillende innovatielabs op de Paris Air Show zijn daar veel voorbeelden van te zien. Zo kan onder meer de TriFan 600 van XTI bewonderd worden. Dit toestel voor zes personen kan verticaal opstijgen en heeft de snelheid en bereik van een zakenvliegtuig.

Airshows
Voor de industrie is de Paris Air Show vooral een goede plek om deals te sluiten en partnerschappen op te zetten. Of dat dit jaar een groot succes wordt, is nog niet duidelijk. Het gewone publiek zal toch vooral voor de spectaculaire vliegshows naar Le Bourget trekken. Die zullen deze editie zeker niet minder zijn.

Tags

Gerelateerde artikelen

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.