IncidentenNaast het nieuwsNieuwsOpmerkelijk

Piloot aangehouden na duikvlucht boven Retropop

Een helikopterpiloot is zaterdagavond aangehouden nadat hij rond 22:30 uur ‘rare capriolen’ uithaalde boven een festivalterrein in Emmen. Dit schrijft RTV Drenthe.De piloot vloog met de helikopter, de PH-HHJ van Heli Holland, laag over het terrein van Retropop.

Duikvlucht
Terwijl het toestel over het publiek vloog werd een duikvlucht ingezet. Op een video van een festivalbezoeker is te zien dat de helikopter laag over komt.

Onbezonnen
Volgens de organisatie van Retropop ging het om een “individuele en onbezonnen actie”. De man is door de politie aangehouden en ondervraagd. Via borden op het festivalterrein werden bezoekers hiervan op de hoogte gesteld.

Onderzoek
De organisatie liet weten geschrokken te zijn, maar kon snel festivalgangers informeren door de digitale borden te gebruiken. De Landelijke Eenheid van de politie is begonnen met een onderzoek naar het incident.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.