fbpx
Naast het nieuwsNieuwsTravel

Wegdromen van IJsland |Video

IJsland is het dunst bevolkte land van Europa en heeft een grote variatie in ongerepte natuurlandschappen te bieden. Zo’n tien procent van het eiland is bedekt onder gletsjers en ijsbergen, maar zij leveren rap terrein als gevolg van klimaatsveranderingen. Desondanks blijven de ijsvlaktes en aurora breillis een zinderend plaatje.

IJsland kent koele zomers door haar noordelijke ligging, hierdoor kan het in de winter tot wel min 30 graden vriezen! Ondanks de relatief milde en natte zomers is het toch verstandig om een zwembroek of bikini mee te nemen want het land beschikt over meerdere warmwaterbronnen. Deze natuurlijke baden worden opgewarmd door vulkanische activiteiten, de ‘Blue Lagoon’ is de meest bezochte bron van IJsland. Het bad heeft een gemiddelde temperatuur van 40 graden en is voorzien van watervallen en een luxe spa.

IJsland heeft naast de warmwaterbronnen nog talloze andere bijzondere natuurverschijnselen. Door de actieve vulkanen zijn zo meerdere geisers te vinden op IJsland, waarvan Strokkur de meest bekende is. Met gemiddelde erupties van 15 tot 20 meter hoog, met pieken van over de 40 meter. Voor de adventure seekers is het mogelijk om in kraakhelder water te ijsduiken, kajakken, paardrijden en hondensleeën.

In het onderstaande filmpje zijn spectaculaire fragmenten, gemaakt met een drone, te zien. Onbetwiste natuur met gletsjers, geisers, watervallen, noorderlicht en eindeloze vlaktes met sneeuw.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button