fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Hong Kong Airport krijgt upgrade voor derde baan

De Internationale luchthaven van Hongkong wordt de komende jaren voor zo’n 800 miljoen euro verbouwd.

Het gaat om een upgrade en uitbreiding van de bestaande faciliteiten voordat de derde startbaan wordt gerealiseerd.

Groei
Het aantal reizigers dat via de luchthaven reist stijgt snel. Vorig jaar reisden meer dan 70 miljoen passagiers via de luchthaven. In 2010 waren dit nog iets meer dan 50,4 miljoen. Er is op korte termijn extra capaciteit nodig om de passagiersgroei op te vangen. De derde startbaan is pas in 2024 gereed.

Uitbreiding
De verbouwing omvat de uitbreiding van Terminal 1, de bouw van een Sky Bridge en de realisatie van 33 extra standplaatsen voor vliegtuigen. In de aanbouw van terminal 1 komen zo’n 40 extra check-in balies. Ook wordt de winkelruimte uitgebreid en er komen extra horecagelegenheden.

Kosten
Om de projecten te bekostigen worden de luchthavengelden voor maatschappijen gefaseerd verhoogd. Passagiers zullen niet direct worden getroffen door hogere kosten, verwacht de luchthaven.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button