LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Zevende KLM Boeing 747 zegt gedag tegen Schiphol

Een KLM Boeing 747 is gisteren opgestegen van Schiphol om nooit meer terug te keren. Het toestel met de registratie PH-BFE vloog naar Melbourne in Florida, waar het van zijn waardevolle onderdelen wordt ontdaan.

De Boeing 747, die gestript is van alle KLM-logo’s, steeg dinsdagmiddag rond kwart voor één op en kwam negen uur later aan op Orlando Melbourne International Airport. Daar is het toestel in een hangaar gezet.

Laatste commerciële vlucht
De PH-BFE voerde al op 22 mei de laatste commerciële vlucht uit, van Chicago naar Amsterdam. Het toestel vloog 27 jaar voor KLM, bood plaats aan 268 passagiers en is een combi: half passagiersvliegtuig, half vrachtvliegtuig.

Het is de zevende Boeing 747 die KLM in korte tijd aan de kant zet. De viermotorige toestellen zijn te oud en inefficiënt, en worden daarom vervangen door moderne Boeing 787’s, 777’s en Airbus A350’s. Over vier jaar moet de laatste Jumbojet uit de vloot verdwenen zijn.

Video
Bekijk hieronder een video van het vertrek van Schiphol, inclusief afscheidsmuziek:

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.