fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Lufthansa haalt deel A380-vloot weg uit Frankfurt

Momenteel vliegt Lufthansa alleen vanuit Frankfurt met haar Airbus A380’s, maar dat duurt niet lang meer. Vanaf volgend jaar zal de Duitse maatschappij haar grootste toestellen ook inzetten op routes vanuit München.

Lufthansa heeft veertien A380’s in haar vloot, waarvan er vijf in het volgende zomerseizoen naar de Beierse stad verhuizen. De toestellen worden ingezet op de lijndiensten naar Los Angeles, Hongkong en Beijing.

Strategie
Volgens Lufthansa is de overplaatsing onderdeel van een strategie om haar hub in München hard te laten groeien. Zo zal het bedrijf volgend jaar ook de route naar Singapore herintroduceren (vijf keer per week) en wordt het aantal vluchten naar Chicago uitgebreid (naar tien per week).

Overgeslagen
De uitbreiding in München betekent niet dat Lufthansa haar grootste hub volledig overslaat: Frankfurt krijgt volgend jaar een nieuwe verbinding met San Diego in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk welke toestellen de vijf A380’s zullen vervangen en op welke routes dat gebeurt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button