fbpx
AirlinesKLMNL NieuwsOnderwerpenProfessional

FNV start onderzoek naar werkdruk bij KLM

FNV Luchtvaart maakt zich zorgen over de werkdruk voor de grondmedewerkers van KLM, nadat er hierover veel opmerkingen zijn binnengekomen van leden. De vakbond start daarom een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden bij de maatschappij.

Volgens FNV is de hoge werkdruk het gevolg van de harde groei van Schiphol, die ook zijn weerslag heeft op KLM’s grondmedewerkers. FNV-bestuurder Jan van den Brink: “Dit wordt een hete zomer op de werkvloer.”

Inzicht
Met het onderzoek hoopt de vakbond inzicht te krijgen in hoe KLM’s platform-, cargo-, incheck-, bagage- en technische dienstmedewerkers hun werk moeten doen en hoe er daarbij wordt omgegaan met zaken als gezondheid en veiligheid. FNV wil over twee maanden de bevindingen presenteren.

Oproep
“Om goed werk te kunnen leveren, is het belangrijk dat er voldoende collega’s zijn, de werkdruk binnen de perken blijft en er sprake is van een gezond veiligheidsklimaat. Daarom vragen wij KLM’ers massaal mee te werken aan ons onderzoek”, aldus Van den Brink.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button