LiefhebberNaast het nieuws

Maastricht Airport krijgt mogelijk vliegtuighotel

Bij de luchthaven van Maastricht komt mogelijk een vliegtuighotel. De Limburgse ondernemer Paul Weijers werkt er hard aan om die droom te verwezenlijken, en zoekt nu investeerders via crowdfunding.

Het luxe hotel komt in een oude Boeing 727 en zal beschikken over één suite met plaats voor vier personen. Daarnaast komt er een vergaderruimte waarin maximaal 20 mensen terecht kunnen.

“Tijdens het verblijf staat het gehele vliegtuig tot de beschikking van de gelukkige slapers. Een stewardess zorgt dat het jullie aan niets ontbreekt en serveert de lekkerste gerechten”, zo is te lezen in de reclamefolder.

Weijers heeft voor zijn plannen al toestemming gekregen van de gemeente Beek, waar de luchthaven ligt. Ook de 47 meter lang Boeing 727 is geregeld en zal uit Canada komen, waar het toestel nu nog vracht vervoert.

Het transport en de verbouwing van het toestel zijn echter behoorlijk duur, en daarom zoekt Weijers naar investeerders via de crowdfundingsite Kickstarter. Hij wil in twee maanden 200.000 euro ophalen.

Wie 25 euro geeft krijgt als bedankje een poster en een persoonlijk bericht van de Limburger. Minimaal 450 euro levert een gratis overnachting op, en 1727 euro is goed voor een keer gratis gebruikmaken van de vergaderruimte.

Weijers wil ervoor zorgen dat het vliegtuighotel volgend jaar opengaat. Lukt het niet om die 200.000 euro op te halen, dan wordt het geïnvesteerde geld teruggestort en gaat de ondernemer op zoek naar andere kapitaalbronnen.

Na een paar dagen staat de teller op 2000 euro, dus er is nog een lange weg te gaan. Investeren kan via deze link.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.