fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessional

‘Ryanair wil grotere Boeing 737’

Goed nieuws voor Boeing: er is mogelijk een nieuwe klant voor de nog te onthullen 737 MAX 10. Ryanair is geïnteresseerd in de aanschaf van het toestel, zo meldt persbureau Reuters na gesprekken met ingewijden.

De MAX 10 moet de grootste 737 ooit worden en de concurrentie aangaan met de succesvolle Airbus A321neo. Als er genoeg interesse is in het toestel, dan presenteert Boeing hem op de Paris Air Show volgende week.

Grotere toestellen
Ryanair-concurrenten easyJet en Wizzair hebben recent al gekozen voor grotere toestellen (de A321neo), aangezien die lagere kosten per stoel bieden. Om concurrerend te blijven wil de Ierse prijsvechter nu de grootste 737 hebben.

Ryanair heeft al een grote order uitstaan voor de 737 MAX 200 (gebaseerd op de MAX 8). Het is nog niet duidelijk of de maatschappij een deel van die bestelling zal omruilen, of dat de 737 MAX 10 daar bovenop komt.

Paris Air Show
Waarschijnlijk zal de order nog niet op de Paris Air Show onthuld worden, aangezien Ryanair de neiging heeft om – vanwege de prijs – jarenlang over bestellingen te onderhandelen. Maar het is zeker niet uitgesloten.

De budgetmaatschappij wil zelf niet op de berichtgeving reageren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button