fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Transavia 737 onverwacht op bezoek in Rotterdam

Een Transavia Boeing 737 die vanochtend onderweg was van Praag naar Eindhoven, heeft onverwacht een tussenstop moeten maken in Rotterdam. De reden was een tijdelijk gesloten baan op Eindhoven Airport, zo bevestigt een woordvoerster van de budgetmaatschappij tegenover Up in the Sky.

De Boeing 737 werd in Rotterdam bijgetankt en is vervolgens alsnog naar de Brabantse eindbestemming gevlogen, een vlucht van slechts 20 minuten. De passagiers konden daardoor gewoon uitstappen in Eindhoven, maar zij liepen wel een uurtje vertraging op.

Oorzaak
Update 18:30: De tijdelijke stremming van het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd veroorzaakt doordat een sportvliegtuig de baan bezet hield. Het toestel had een klapband. Eerder meldde de luchthaven aan Up dat de sluiting iets te maken had met de militaire basis, maar dat was dus niet het geval.

Het vluchtpad van HV5236 ©Flightradar24

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button