IncidentenNieuwsOnderwerpVliegvelden

Stroomstoring legt vliegverkeer Brussel stil

De Brusselse luchthaven Zaventem is rond 05:00 uur vannacht getroffen door een grote stroomstoring.Het vliegverkeer kwam korte tijd stil te liggen.

Storing
Door de stroomstoring was de verlichting in de aankomst- en vertrekhal uitgevallen. Ook de baanverlichting deed het niet. Vliegtuigen die al van de gate waren vertrokken konden niet opstijgen.

Vertrekhal
Reizigers zijn de hele tijd buiten vertrekhal gehouden. Op het plein voor de hal was het druk met reizigers die niet naar binnen mochten. Volgens de luchthaven was dit vanwege de brandveiligheid. Sinds 06:40 uur worden reizigers in groepen van 40 naar binnen gelaten.

Bagage
Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn bepaalde onderdelen overgenomen door noodgeneratoren. Het bagagesysteem werkte niet waardoor de bagage handmatig moest worden verwerkt, met vertraging tot gevolg.

Hinder
Rond 06:30 uur was de stroomstoring voorbij en kwam het vliegverkeer op gang. De luchthaven blijft nog wel last houden van vertragingen, maar verwacht dat aankomende vluchten geen hinder ondervinden.

Het is niet de eerste keer dat Zaventem last heeft van een stroomstoring. Vorig jaar ontstond ook veel hinder toen de stroom uitviel.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.