fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

SWISS geeft eerste CS300 een bijzonder jasje

SWISS wil de komst van haar eerste CS300 niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft het toestel daarom een speciale livery gegeven. De Bombardier is onder handen genomen door de kunstenaar Mathias Forbach en moet nu de Zwitserse regio Romandië representeren. Dat is niet geheel toevallig, want in die regio wordt de CS300 gestationeerd (op de luchthaven van Genéve). Gisteren werd het toestel onthuld tijdens een spectaculaire show:

Toen de gordijnen opzij schoven, kregen de aanwezige toeschouwers dit vliegtuig te zien:

In totaal heeft SWISS twintig CS300-toestellen besteld, naast de tien kleinere CS100’s. De Zwitserse maatschappij is de tweede van de wereld die met de gloednieuwe Bombardiers vliegt (na AirBaltic). De toestellen beschikken over 145 stoelen in een 2-3 opstelling. Voor passagiers is het een voordeel dat de stoelen tot wel 19 inch breed zijn, waardoor zij in de breedte een stuk meer ruimte hebben dan in bijvoorbeeld een Boeing 737 (met 17 inch).

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button