fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegvelden

El Al smerigste maatschappij op Heathrow

De Israëlische maatschappij El Al veroorzaakte in het eerste kwartaal van 2017 de meeste uitstoot en geluidsoverlast op Londen Heathrow. Dit concludeert de luchthaven na een onderzoek.

In het onderzoek werden de vijftig grootste maatschappijen beoordeeld op zeven punten, waaronder de uitstoot van stikstof, geluid, ongeplande nachtvluchten en de route die gevlogen werd.

Laagste regionen
Alle airlines konden 1000 punten krijgen. El Al sluit de rij met 363 punten. Hoeveel punten er op welk onderdeel gescoord zijn, is niet bekendgemaakt. Naast de Israëlische flagcarrier staan Pakistan International Airlines, Middle East Airlines en Kuwait Airways op de laagste plaatsen in de lijst.

Beste
De beste maatschappijen zijn de short-haul vluchten van British Airways met 953 punten, Aer Lingus en Etihad. In de top tien staan verder grootgebruikers als American, United, Delta en Emirates. KLM staat op plaats 13 met 864 punten, geflankeerd door Air Malta en Air Canada.  Opvallend is dat de long-haul vluchten van British Airways op plaats 19 te vinden zijn.

Uitstoot
Met de fly Quiet and Clean League Table  wil Heathrow airlines ertoe bewegen om schonere en stillere vliegtuigen in te zetten. Het verminderen van de uitstoot van stikstof en van geluidsoverlast is een belangrijk punt om uit te mogen breiden en om de felbegeerde derde landingsbaan te kunnen aanleggen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button