AirlinesIndustrieOnderwerpProfessionalVliegvelden

El Al smerigste maatschappij op Heathrow

De Israëlische maatschappij El Al veroorzaakte in het eerste kwartaal van 2017 de meeste uitstoot en geluidsoverlast op Londen Heathrow. Dit concludeert de luchthaven na een onderzoek.

In het onderzoek werden de vijftig grootste maatschappijen beoordeeld op zeven punten, waaronder de uitstoot van stikstof, geluid, ongeplande nachtvluchten en de route die gevlogen werd.

Laagste regionen
Alle airlines konden 1000 punten krijgen. El Al sluit de rij met 363 punten. Hoeveel punten er op welk onderdeel gescoord zijn, is niet bekendgemaakt. Naast de Israëlische flagcarrier staan Pakistan International Airlines, Middle East Airlines en Kuwait Airways op de laagste plaatsen in de lijst.

Beste
De beste maatschappijen zijn de short-haul vluchten van British Airways met 953 punten, Aer Lingus en Etihad. In de top tien staan verder grootgebruikers als American, United, Delta en Emirates. KLM staat op plaats 13 met 864 punten, geflankeerd door Air Malta en Air Canada.  Opvallend is dat de long-haul vluchten van British Airways op plaats 19 te vinden zijn.

Uitstoot
Met de fly Quiet and Clean League Table  wil Heathrow airlines ertoe bewegen om schonere en stillere vliegtuigen in te zetten. Het verminderen van de uitstoot van stikstof en van geluidsoverlast is een belangrijk punt om uit te mogen breiden en om de felbegeerde derde landingsbaan te kunnen aanleggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/