AirlinesIncidentenOnderwerp

Heli lekt kerosine aan boord van 747

Een Boeing 747 van Cargolux heeft in april wekenlang aan de grond gestaan doordat een helikopter aan boord kerosine lekte. De Britse onderzoeksraad AAIB opent nu een onderzoek naar het incident.

Het vrachttoestel vervoerde de helikopter, een Bell 412, in het vrachtruim. Tijdens de vlucht op 29 maart van Houston naar Prestwick kreeg de crew een melding van de brandstoflekkage.

Avionica
De vlucht landde veilig op de luchthaven van Prestwick. Daar werd de helikopter uitgeladen en beoordeeld. Volgens de Aviation Herald kwam de kerosine in de helikopter in contact met de avionica en zorgde dit voor veel schade.

Aan de grond
Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat de 747-8F die de helikopter vervoerde van 29 maart tot 11 april in Schotland heeft gestaan. Nadat het toestel op 11 april naar Luxemburg vloog, duurde het nog tot 29 april voor de jumbo weer ingezet kon worden.

Onderzoek
De Air Accidents Investigation Branch meldde donderdag dat er een onderzoek gedaan wordt naar het incident. De Britten doen het onderzoek omdat het toestel op Britse bodem landde. Details over de insteek van het onderzoek zijn niet bekend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button