AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

KLM 747 dag vertraagd door storing – Update

De KLM vlucht naar Curaçao die vrijdag zou vertrekken is door een technisch storing vertraagd. Dat meldt een KLM woordvoerster desgevraagd aan Up in the Sky.Dezelfde Boeing 747 stond op de rol zaterdag alsnog te vliegen, maar hier is alsnog een ander toestel voor ingezet

Mankement
Vlucht KL735 stond vrijdag gepland om om 10:00 uur te vertrekken naar Willemstad, Curaçao. De vlucht leek geannuleerd, maar deze is “sterk vertraagd” volgens de woordvoerster. Het toestel met registratie PH-BFB heeft een technisch storing, aldus de zegsvrouw. Het is een ‘full-pax’ toestel, waar iets meer dan 400 passagiers in kunnen.

Nieuwe planning
Zaterdagochtend zou de jumbo met registratie PH-BFB alsnog vertrekken om 08:30 uur. Het vluchtnummer is gewijzigd naar KL737, omdat er ook een weer vlucht naar Willemstad vertrekt met het reguliere vluchtnummer KL735. De passagiers waren in hotels ondergebracht. Zaterdagochtend is de vlucht even voor tienen met een ander toestel vertrokken. De PH-BFG voert uiteindelijk de vertraagde vlucht uit, vlak nadat het toestel terugkwam uit Nairobi.

Reguliere vlucht
Ook de reguliere vlucht van zaterdag naar Curaçao is vertraagd. Waarschijnlijk omdat KLM heeft moeten schuiven in de planning. KL735 (die van zaterdag) had om 10:00 uur moeten vertrekken. Even voor 12 uur is de PH-BFH, ook een full-pax, vertrokken naar Willemstad. Dit toestel was om 9:07 uur geland met herkomst Los Angeles.

–Dit bericht is verschenen op 16 juni 15:15 uur en geüpdate op 17 juni om 11:53

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.