AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Norwegian landt met trans-atlantische 737’s in VS

Trans-atlantische vluchten van Europa naar de VS met een 737. Norwegian wil het al jaren. Donderdag landde het eerste toestel vanuit Edinburgh in de Verenigde Staten.De 737-800’s worden niet helemaal gevuld. Er kunnen maximaal 189 passagiers in de 737’s, maar als die allemaal meegaan, kan de afstand niet veilig overbrugd worden.

Lege stoelen
Norwegian voert de vluchten daarom uit met ‘slechts’ 150 passagiers. Op termijn wordt de 737 MAX ingezet op de routes vanuit Europa. Aan boord van de MAX kunnen wel alle 189 reizigers mee.

Zeven uur
De eerste vlucht vertrok donderdag rond 17.30 uur Britse tijd vanuit Schotland en landde na een vlucht van bijna zeven uur op het vliegveld van Newburgh Stewart International Airport. Het vliegveld ligt ongeveer tachtig kilometer ten noorden van New York City. Na een tussenstop van 2,5 uur vertrok de 737 weer naar Schotland, waar het toestel vrijdagochtend rond 9.15 uur Britse tijd verwacht wordt.

Eerste MAX
Volgens persbureau Reuters wordt de eerste 737 MAX op 29 juni afgeleverd. Boeing zou het vliegtuig eerder leveren, maar stelde dat door technische problemen uit. “We zeiden eerst dat het eind juni zou worden, nu hebben we een datum gekregen van Boeing. Dat is 29 jui”, aldus een zegsvrouw van de maatschappij. Norwegian heeft 110 toestellen besteld en heeft negentig opties voor extra narrowbody’s.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.