fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol zoekt heel veel nieuwe auto’s

Schiphol gaat een deel van de auto’s op het terrein vervangen. De luchthaven heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven voor nieuwe voertuigen.

Het nieuwe materieel betreft bestel- en personenauto’s.

160 bedrijfswagens die nu in gebruik zijn blijven operationeel totdat de leasetermijn verstreken is. De tender betreft voertuigen die de huidige wagens vervangen.

Strategische voertuigen
De strategische voertuigen zijn wel eigendom van de luchthaven. “De beschikbaarheid en betrouwbaarheid van deze voertuigen zijn cruciaal voor het operationele proces van SNBV”, staat in de omschrijving van de aanbesteding. Dit zijn bijvoorbeeld brandweerauto’s en de voertuigen van de sneeuwvloot. Deze voertuigen worden los aangeschaft en vallen buiten het leasecontract.

Brandweer
De brandweer op Schiphol is in eigen beheer van de luchthaven en beschikt over tien crashtenders. De voertuigen zijn in 2003 in gebruik genomen en moeten in 2019 vervangen worden. Het korps beschikt over twintig voertuigen die door Schiphol tot ‘strategische’ voertuigen gerekend worden.

Onderhoud
Naast de nieuwe voertuigen, besteedt Schiphol ook het onderhoud van het materieel opnieuw aan. In totaal gaat het om het onderhoud van 250 voertuigen; 100 ‘bedrijfsgebonden’ voertuigen en 150 ‘strategische’ voertuigen. Het merendeel van de strategische voertuigen wordt ingezet voor de sneeuwvloot.

2023
De luchthaven raamt de kosten van de nieuwe voertuigen op 3,5 tot 4 miljoen euro. De looptijd van de aanbesteding is in principe vijf jaar tot 1 augustus 2023 en kan verlengd worden tot acht jaar. Schiphol maakt in januari 2018 bekend welk bedrijf de opdracht krijgt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button