IndustrieNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus plaatst winglets op A380 | Foto’s

Airbus heeft de A380 uitgerust met winglets. Dit melden diverse bronnen aan persbureau Reuters en is te zien op diverse foto’s.Met de winglets moet het toestel aantrekkelijker en energiezuiniger worden voor klanten.

Paris
De aankondiging van de winglets kan volgens Reuters plaatsvinden tijdens de Paris Airshow, die maandag van start gaat in Parijs. Airbus heeft daar een A380 staan. Op foto’s op Twitter is te zien dat een deel van de naam van de A380 afgeplakt is. Mogelijk duidt dit op een toevoeging in de naam. Op andere foto’s zijn winglets te zien.

Studie
Als Airbus daadwerkelijk aankondigt dat de winglets er komen, is dat geen enorme verrassing. Tegenover persbureau Bloomberg liet CEO Fabrice Brégier vorige week al weten dat de mogelijkheid voor winglets onderzocht werd. Een woordvoerder van Airbus laat aan Reuters weten dat de vliegtuigbouwer “altijd efficiencyverbeteringen in de A380 gezien heeft.”

Verbeteringen
De mogelijke winglets zijn een nieuwe stap in een verbeterproces wat Airbus al een tijd geleden heeft ingezet. Om het toestel aantrekkelijker te maken voor klanten biedt de vliegtuigbouwer de mogelijkheid om er meer stoelen in te plaatsen. Hierdoor gaan de kosten per stoel omlaag.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.