fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

‘Boeing nadert miljardendeal voor MAX 10’

Boeing is dichtbij een miljardendeal met twee Aziatische luchtvaartmaatschappijen, meldt Bloomberg op basis van gesprekken met betrokkenen.

Het zou gaan om een overeenkomst voor de levering van de Boeing 737 MAX 10, de langste variant in de MAX-serie.

Orders
De gesprekken worden volgens de bron gevoerd met het Indiase SpiceJet. De maatschappij zou ongeveer 20 Boeing 737 MAX 10’s willen bestellen. Daarnaast onderzoekt het Indonesische Lion Air een bestelling voor 20 toestellen, met een optie tot 50. Daarmee zou de bestaande bestelling van tientallen 737-900ER’s kunnen worden aangepast.

United
Volgens de bronnen zijn de onderhandelingen nog gaande. Met de order zou een deal van ongeveer 5 miljard dollar worden gesloten. Boeing was niet bereikbaar voor commentaar over de mogelijke deal. De vliegtuigbouwer is ook in gesprek met onder meer United, zo werd vorige week bekend.

Calc
Volgens Reuters sluiten ook de Chinese leasemaatschappij CALC en de luchtvaarttak van de China Development Bank zich aan bij de eerste klanten voor de MAX 10, zo meldt Reuters zaterdag op basis van interne bronnen. Eerder deze week werd al bekend dat CALC investeert in de 737 MAX.

Parijs
Het is de verwachting dat de deals publiekelijk worden gemaakt tijdens de Paris Air Show, volgende week in Parijs. Dan maakt Boeing volgens geruchten meer bekend over de MAX 10. De kleinere MAX 9 wordt tentoongesteld tijdens de show.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button