fbpx
Naast het nieuwsNieuws

Schiphol helpt 75 ‘Airpotentials’ een stap verder

Bedrijven op en rond Schiphol hebben het afgelopen jaar 75 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan op de luchthaven of in de luchtvaartsector geholpen. Jaarlijks wil het initiatief ‘Luchtvaart Inclusief’ 100 mensen aan een baan helpen.

Het initiatief werd in 2016 opgezet door Schiphol, KLM en het Luchtvaartcollege Schiphol.

De organisatie richt zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die graag op de luchthaven willen werken, zogeheten AirPotentials. Zij kunnen van ieder opleidingsniveau zijn en worden uitgedaagd om zich tijdens matchingsessies te pitchen voor 27 werkgevers op Schiphol. Hier zitten grote namen als I-SEC, Lamme textielservice, de Koninklijke Marechaussee, KLM en Schiphol tussen.

Doel
De organisatie wil van de luchthaven een ‘inclusieve’ organisatie maken, waar ook plek is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om met honderd bedrijven op de luchthaven jaarlijks honderd mensen aan een baan of een stageplek te helpen.

Loket
In het afgelopen jaar zijn 75 mensen aan het werk geholpen, bij diverse bedrijven op de luchthaven. Om het voor de bedrijven makkelijker te maken om de doelgroep te bereiken, is een loket opgericht. Dat werd vrijdagmiddag onthuld door Jos Nijhuis, ceo van Schiphol en de wethouders van Haarlemmermeer en Amsterdam.

Succesvol
“We hebben in het eerste jaar al 75 mensen kunnen plaatsen, dat is geweldig nieuws. Mooi om te zien hoe succesvol het is om de handen in één te slaan voor mensen met een arbeidsbeperking. Iedereen die graag op Schiphol wil komen werken verdient een kans”, aldus Jos Nijhuis, ceo van Schiphol Group.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button