fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Wekenlange staking bij British Airways

Een deel van het cabinepersoneel bij British Airways legt in juli het werk neer.

De vakbonden hebben een wekenlange periode van stakingen aangekondigd vanaf 1 juli.

Bonussen
Het gaat om medewerkers die onder een ‘Mixed-fleet’ contract werken. Zij zijn het niet eens met het schrappen van de secundaire voorwaarden, zoals de voordelen op reizen. BA had deze bonussen van ruim 1.400 medewerkers afgenomen, nadat ze eerder hadden gestaakt. Hierdoor loopt het personeel honderden euro’s mis. De vakbond Unite is daar verbolgen over. “Werknemers straffen omdat ze hun recht als arbeiders uitvoeren, is onacceptabel.”

Verschillen
Het conflict tussen de maatschappij en de werknemers gaat over verschillen tussen lonen en voorwaarden bij het mixed-fleet personeel. Deze medewerkers zouden minder loon krijgen dan medewerkers die niet onder de mixed-fleet crew vallen. De maatschappij zegt dezelfde voorwaarden te hanteren als concurrenten.

Gesprek
Eerder was er sprake van een mogelijke vierdaagse staking. Die werd afgeblazen zodat BA en de bonden in gesprek konden gaan. De bonden hebben besloten alsnog te staken omdat de luchtvaartmaatschappij niet met de juiste “gezaghebbende personen” aanschoof tijdens het overleg. De bonden reageren boos met een veel grotere periode van werkonderbrekingen.

Twee weken
De actieperiode duurt 16 dagen, van zaterdag 1 juli tot zondag 16 juli, zo maakte de vakbond bekend. Naar verwachting zullen 2.900 medewerkers staken. British Airways zegt in een verklaring dat alle passagiers naar hun bestemming kunnen worden gebracht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button