Frequente reizigerNaast het nieuwsNieuwsOverig nieuws

De eerste A350-bestemmingen Delta

Delta neemt de nieuwe Airbus A350-900 op 30 oktober 2017 in gebruik voor lijnvluchten. Dit blijkt uit het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij.

Het eerste toestel wordt naar verwachting in juli afgeleverd aan Delta.

Bestemmingen
Vanaf 30 oktober vliegt de A350 dagelijks tussen Detroit en Tokio Narita. De tweede bestemming wordt op 18 november toegevoegd. Vanaf dan vliegt de maatschappij om de dag tussen Detroit en Seoul Incheon met de A350. Vanaf 16 december is dit dagelijks. De derde A350-bestemming die is doorgevoerd in het boekingssysteem is Detroit – Beijing. Vanaf 17 januari zet men het nieuwe toestel in op deze verbinding.

Aanschaf
Delta neemt dit jaar vier A350’s in gebruik. In totaal komen er 25 toestellen tot 2022, waarvan de eerste 15 worden geleverd vóór 2019. Oorspronkelijk zou de maatschappij meer van het type afnemen, maar er is besloten om een deel van de levering uit te stellen voor de aanschaf van kleinere vliegtuigen. De nieuwe toestellen vervangen de Boeing 747-400’s en oudere B767-300ER’s.

Amsterdam
Vooralsnog is Amsterdam geen A350-bestemming voor Delta. Het nieuwe toesteltype wordt eerst vooral gebruikt op routes waar de 747’s worden ingezet. Detroit is in eerste instantie de thuisbasis voor de A350’s, net als de nog in gebruik zijnde 747’s.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.