AirlinesNieuwsOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Emirates in gesprek over A380-winglets’

Emirates heeft interesse getoond in de nieuwe winglets op de A380. Volgens FlightGlobal is de maatschappij in gesprek met Airbus over de aanpassing.Zaterdag verschenen al foto’s van een A380 voorzien van nieuwe winglets, die naar verwachting op de Paris Air Show wordt gepresenteerd.

Klanten
Airbus onderzoekt al lange tijd hoe de A380 kan worden verbeterd, nadat het besloot om geen A380neo te ontwikkelen. Door het toestel efficiënter te maken en de capaciteit voor passagiers te vergroten hoopt de vliegtuigbouwer nieuwe klanten te vinden. De productie van de Superjumbo loopt terug doordat steeds minder maatschappijen geïnteresseerd zijn.

Prototype
Volgens Airbus is het toestel, de MSN4, voorzien van prototypes van de nieuwe winglet. Het toestel was al op luchthaven Le Bourget voor een eerdere tentoonstelling in februari en hoeft daarom niet naar de Paris Air Show te vliegen, die ook op Le Bourget plaatsvindt. De afgelopen maanden is onder meer het interieur van de MSN4 onder handen genomen.

Museum
Met de toevoeging wil Airbus de geometrie van de voorgestelde aanpassing tonen, voordat het op een operationeel toestel wordt gezet en het certificeringsproces kan beginnen. De MSN4 wordt eind dit jaar in het museum op Le Bourget tentoongesteld.

Emirates
Airbus wil het winglet-programma alleen beginnen als blijkt dat er voldoende interesse voor is. Emirates zou al in gesprek zijn met de vliegtuigbouwer. De maatschappij zei eerder de aanschaf van nieuwe A380’s te overwegen als er motor-upgrades en andere efficiëntieverbeteringen worden doorgevoerd. Volgens Airbus worden de winglets alleen op nieuwe toestellen worden toegevoegd. Het wordt dus geen retrofitprogramma.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.