AirlinesOnderwerpProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus aast op miljardendeal met Peru

Airbus is volgens interne bronnen dichtbij een miljardendeal met de nieuwe Peruaanse low-cost maatschappij Viva Air Peru. Dit meldt Reuters.De maatschappij koopt naar verwachting 30 Airbus A320neo’s en 15 oudere generatie A320ceo’s.

Deal
Met een mogelijke deal is een bedrag van zo’n 5 miljard dollar gemoeid. Naar verwachting maakt Airbus tijdens de Paris Air Show, die deze week plaatsvindt, de overeenkomst bekend. Een woordvoerder van Airbus wilde nog niks zeggen over de potentiële verkoop.

Strijd
Concurrent Boeing lanceerde maandag de 737 MAX 10. Volgens de fabrikant hebben meerdere klanten het toestel besteld. De MAX 10 gaat vooral de strijd aan met de A321neo van Airbus. De kleinere MAX 9 die al eerder onthuld is concurreert met de A320neo.

Viva Air
Viva Air Peru voert sinds mei 2017 vluchten uit in Peru. De maatschappij heeft momenteel twee A320’s in gebruik.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.