fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Boeing kondigt nieuwe 737 MAX aan – video

Boeing heeft maandag op de Paris Air Show een nieuw toestel gepresenteerd: de 737 MAX 10.

Inmiddels hebben meerdere maatschappijen al interesse getoond in het verwachtte toestel, waarmee Boeing de concurrentie wil aangaan met de A321neo van Airbus.

Klanten
De vliegtuigfabrikant heeft veel interesse ontvangen voor het nieuwe type. Er zijn volgens Boeing al meer dan 240 bestellingen en afspraken vastgesteld van meer dan 10 klanten wereldwijd. Zaterdag werd al meer bekend over mogelijke klanten van de MAX 10.

Te veel
Ondanks dat het toestel pas maandag officieel is gepresenteerd, wordt er achter de schermen al met diverse maatschappijen gesproken. Commercieel directeur Kevin McAllister zei tegen Reuters: “We werken nauw samen met een groot aantal klanten, met aanbiedingen op tafel.” McAllister is er niet bang voor dat er te veel MAX-varianten op de markt komen. “Er is een significante vraag naar ieder model.”

MAX 10
De MAX 10 heeft een capaciteit van 190 tot 230 stoelen. Binnenin wordt het Sky Interior aangebracht en de vleugels krijgen nieuw ontworpen winglets. Ook krijgt het vliegtuig een aangepast landingsgestel. Door de extra romplengte moet het landingsgestel hoger worden zodat de achterkant van het vliegtuig de startbaan niet raakt tijdens het opstijgen.

Video

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button